Вы здесь
Температурні перевезення. Що це й у чому їх особливості?
Доставка кожного виду вантажу потребує дотримання особливих умов. Крихкі предмети, габаритні та важкі об'єкти ретельно упаковують, фіксують у машині. Для продукції, що швидко псується, доводиться створювати мікроклімат.
Що таке перевезення із дотриманням температурного режиму?
Це тип доставки, коли вантажі переміщуються великі відстані з дотриманням рекомендованої температури. Замість звичайних вантажних машин використовують обладнані транспортні засоби. Ціль – створити в кузові постійну температуру, виключити її різкі стрибки, підтримувати потрібну вологість. Результат - швидкопсувні продукти не втрачають товарного вигляду, корисних властивостей. Зберігають свіжість, залишаються безпечними для споживача. Риба, яйця, фрукти, медикаменти, молоко, косметика, заморожені напівфабрикати – і це не всі категорії продукції, що потребують спеціального перевезення .
Доставка продуктів харчування
Найбільша група вантажів, яку доставляють за умов специфічного мікроклімату. Температурні перевезення продуктів кожної категорії мають особливості:
- М'ясопродукти та м'ясо – доставляються переважно у замороженому чи охолодженому вигляді. Використовують рефрижератори, складають партії щільними штабелями, щоб уникнути усушки та розморожування в дорозі. Температура для об'єктів глибокого заморожування – 18 С, час у дорозі до 20 діб. Для охолоджених – 5 °C при тривалості доставки не більше 12 днів.
- Молочні продукти і молоко - товари, що швидко псуються, ретельно упаковують. Для молока використовують цистерни, для сирів та олії дерев'яні ящики, відкриті стелажі. Морозиво та масло переміщують при температурі – 18°С; йогурти, сметану, сир, молоко – до +4°С.
- Риба та рибні продукти – залежно від типу заморозки, способу приготування вибирається оптимальна температура. Допускається не більше від – 18 до – 6 З. Товар упаковується в ящики, бочки, коробки з картону тощо. Риба холодного копчення до +5°С.
- Яйця - тендітний вантаж доставляється тільки в закритому кузові, неприпустимі стрибки температури. Суворо дотримуються санітарні норми, відсутні сторонні запахи.
- Овочеві культури та фрукти – вантажі, що швидко псуються, тому вимагають спеціальної упаковки та оперативної доставки. Нюанс – крім підтримки температури, потрібно досягти оптимальної вологості повітря. Особливість – різні види фруктів та овочів зберігаються за різних температурних показників. Потрібно враховувати формуючи партії, вибираючи транспортний засіб. Відрізняється тривалість доставки.
Організовуючи температурне перевезення, логістична компанія https://gruzavto.lviv.ua/hruzove-taksi-lviv/ уточнює умови зберігання продуктів на складі замовника. Мета – створити безперервний «ланцюжок» безпеки вантажу. Якщо вона зберігалася за температури, нижче допустимої, а перевозитиметься (за правилами) за оптимальної – є ризик втрати товарного вигляду.